Home  /  Activiteiten  /  GASTSPREKER AAN DE HAARD - Prof Dr De Looze VOLZET

GASTSPREKER AAN DE HAARD - TOPDOKTER Prof Dr De Looze

Prof. Danny De Looze is maag-darmspecialist in het UZ te Gent en geeft op een bevattelijke manier tekst en uitleg bij de werking van de spijsvertering en ontkracht enkele hardnekkige mythes hierover.

Op reis doorheen de darmen.

Vroeg je je al eerder af wat er gebeurt eens ons "nationaal gerecht" (biefstuk/friet met peperroomsaus en sla/tomaat) doorgeslikt is en het aan zijn reis door het spijsverteringskanaal begint? Hoe onze voeding verwerkt wordt en uiteindelijk omgevormd tot …. (jeweetwelwat)? Topdokter Danny De Looze neemt je mee op reis doorheen ons spijsverteringskanaal. Tijdens deze reis geeft hij – als een ervaren gids - bevattelijke uitleg over enkele veel voorkomende spijsverteringskwalen, over het effect van voeding (gluten of geen gluten bijvoorbeeld) en horen we ook hoe darmkanker kan voorkomen worden. Het bevolkingsonderzoek hiernaar in Vlaanderen krijgt een bijzondere aandacht in deze uiteenzetting. Hij licht tenslotte ook een tipje van de sluier op over de miljarden bacteriën die in onze darmen leven en hoe deze ziekten kunnen veroorzaken.

Deze boeiende, educatieve materie in combinatie met een gevatte, humoristische insteek maakt deze 'gastspreker aan de open haard' tot een onvergetelijke topper binnen zijn categorie!

champagne-glasses-and-rose-flowers-2022-01-18-05-28-01-utc-Zjmly1
sherwin-ker-_22vd1hfjhg-unsplash-m0yLL2

Wanneer

  woensdag 30 november 2022 aanvang 19u30 (deuren openen vanaf 19u00)

Prijs

  20€ pp: lezing, persoonlijke interactie door kleinschaligheid, ontvangst met drankje, meet & greet

 Wie is Dr Danny De Looze?

Dokter Danny De Looze studeerde geneeskunde aan UGent en werd nadien opgeleid to gastro-enteroloog aan het UZ van Gent. Daarna specialiseerde hij zich nog verder in Nantes en Parijs. In 1995 behaalde hij zijn doctorstitel met een doctoraatsthesis over darmproblemen en ruggenmerglaesie. 

Prof. De Looze is een maag-darmspecialist met uitgebreide endoscopische vaardigheden waardoor hij vaak geraadpleegd wordt voor complexe endoscopische procedures.

Prof. dr. De Looze vervult daarnaast ook een belangrijke onderwijsopdracht in verschillende opleidingen van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen aan de UGent.

danny-de-looze-vier-tv-EwrtL3

foto: fragment uit Gert Late Night waarin Dr De Looze te gast was.

(copyright VIER & HLN)

nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten, business events, privéfeesten of Junior Academy.