Home  /  Activiteiten  /  New Orleans Blues & Jazz concert

New Orleans Blues & Jazz concert met zomerbar

20 augustus 2022

In the mood voor een muzikale avond in het thema van New Orleans Jazz, Blues & Gospel, dit in een sfeervolle en intieme setting?

Louise Marie Manor verwelkomt jullie met een uniek concept!

Tijdens dit live concert maak je kennis met  de o zo typische New Orleans Jazz, Blues, Boogie-woogie, Rhythm en Blues en een snuifje Gospel music.

1200px-louis_armstrong_restored-p9Ie01

Music is Life Itself.  (Louis Armstrong)

norbert-detaeye-yGuvm2

Zanger en pianist Norbert Detaeye

Norbert Detaeye beweegt zich in de jazz- en blues wereld sinds 1965.  De daaruit ontstane veelvuldige contacten met de "living legends" uit New-Orleans zetten hem in de zeventiger jaren aan verschillende malen naar de Crescent City te reizen om er in de baptist churches, de dance en jazzhalls én in de straten van de zwarte wijken de lokale muziek van heel dichtbij te beleven. Het contact met de excentrieke zanger/pianist James Booker, "The piano  Prince of New-Orleans", verruimde grondig Norbert's muzikaal inzicht, en vanaf dat moment ging hij steeds vaker solo optreden.

 De LP "Every Man a King" (1986) en de daaropvolgende cd "Arm in arm with the moon" (1990) kenden een groot succes, en Norbert werd ook buiten het jazz milieuransilvanië.  populair. Hij werd een veelgevraagd artiest in de theaterzalen van binnen- en buitenland, zoals de stadsschouwburg van Brugge, de Elisabethzaal te Antwerpen, het concertgebouw van Amsterdam en zelfs tot in Transilvanië. Hij werd ondertussen meerdere malen gelauwerd met eervolle prijzen.

Een concert met Norbert Detaeye is een kennismaking met de authentieke muziek die gegroeid en vergroeid is met het Zuiden van de Verenigde Staten van Amerika, met de stad New-Orleans als centrum, en de grote uitstraling ervan op pakweg honderd jaar Westerse populaire muziek.

Stem en piano als sediment van de ziel, als biotoop van een grote liedcultuur!

(Bron: https://muzikum.eu/nl/norbert-detaeye/biografie)

Op het programma

  • ontvangst vanaf 19:00
  • aanvang concert 20:00
  • einde concert 21:30 (geen pauze)
  • napraten in onze gezellige zomerbar, bij mooi weer in de Jacques Wirtz tuin
35 incl btw

koop tickets

Wanneer

 zaterdag 20 augustus 2022 20:00 

In samenwerking en met dank aan Piano's Maene.

nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten, business events, privéfeesten of Junior Academy.